Kısa Dönem Araç Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları!

  • 3 Ocak 2022

Kısa Dönem Araç Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları!

Kısa Dönem Araç Kiralamanın Avantajları ve Dezavantajları!

Araç kiralama, kısa ve uzun dönemde seyahatlerinizdeki ulaşım sorununu çözmenize yardımcı olacak bir yöntemdir. Yeni bir araç almak hepimizin hayali olsa da artan araç fiyatları ve vergileri yeni araç almayı zorlaştırıyor. Farklı bir şehre veya ülkeye gittiğinizde araç kiralayarak ulaşım sorununuzu çözebilirsiniz. Ayrıca geniş araç yelpazesinden ihtiyaçlarına yönelik araçları seçebilirsiniz. 

Aracınızın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız veya toplu taşıma, taksi gibi araçları kullanmak istemiyorsanız araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. İş seyahatleri, gezilerde veya farklı etkinliklerde ulaşımınızı kolaylaştırmak için dilediğiniz aracı kısa veya uzun dönemli olarak kiralayabilirsiniz. Borlease ekibi olarak bu yazımızda, kısa dönem araç kiralamanın avantajları ve dezavantajlarını sizler ile paylaşacağız.

Kısa Dönem Araç Kiralama Nedir?

Kısa dönem araç kiralayarak, tatile, toplantılara veya gezilere gidebilirsiniz. Kısa dönem araç kiralama nedir, diye baktığımızda; 1 günden başlayarak 6 aya kadar uzanan araç kiralamalar, kısa dönem araç kiralama olarak adlandırılmaktadır. Kısa dönem araç kiralama ile araca ihtiyacınız olduğunda birbirinden farklı araçları kullanabilirsiniz. Hafta sonu tatilleri, günübirlik geziler, kalabalık ziyaretler, iş görüşmeleri için en çok kısa dönem araç kiralama hizmetleri tercih edilmektedir. 

İhtiyaç ve isteklerinize yönelik araçları kolaylıkla bulabilirsiniz. Taksi ve toplu taşımanın maliyeti ve zahmetinden kurtulabilir, bütçenize uygun yakıt tipi olan araçları belirleyebilirsiniz. Kısa dönem araç kiralama hizmeti için bizimle iletişime geçebilir, sunduğumuz çeşitli faraşlardan da faydalanabilirsiniz.  

İlgilinizi çekebilir: Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gereken 6 Kriter!

Kısa Dönem Araç Kiralama Avantajları Nelerdir?

Kısa dönem araç kiralama, kullanıcılarına çeşitli avantajlar sağlar. Günlük veya haftalık seyahatlerde işinize odaklanmanıza ve tatilinizin keyfini çıkarmanıza yardımcı olur. Kısa dönem araç kiralamanın diğer birçok avantajı ise aşağıdaki gibidir: 

  • Anlık gelişen işlerde veya tatil planlarınızda aracınız yoksa veya sizin için yetersiz ise kısa dönem içerisinde farklı modellerde ve ihtiyacınıza uygun bir araç kiralayabilirsiniz. 
  • Araç bulma veya yeni bir araç satın alma uğraşından ve masrafından kaçınabilirsiniz. Aynı zamanda kiraladığınız araç sayesinde aracın vergi, sigorta, lastik değişimi gibi bakım işlemleri ile uğraşmazsınız.
  • Kişi sayısı fazla olduğunda kendi aracınız yetersiz olabilir. Bu durumda kısa dönem araç kiralama yöntemini tercih edebilirsiniz. Böylece aileniz, arkadaşlarınız veya çalışma arkadaşlarınız ile rahatça seyahat edebilirsiniz. 
  • Kiralamak istediğiniz süreyi kendiniz belirleyebilirsiniz. Hızlı ve kolay bir şekilde aracı belirleyip, teslim alabilirsiniz. 1 günden başlayarak 6 aya kadar kısa dönem araç kiralama hizmetinden faydalanabilirsiniz. 
  • Uzun yola çıkmadan önce yolda kalmamak için bakımlarını yaptırmalısınız. Araç kiralarsanız, bakımları, kontrolleri yapılmış bir şekilde teslim edilir. 
  • Kiraladığınız aracı kullanırken kaza ve yolda kalma durumlarında yol yardım, onarım ve diğer bakım hizmetlerini alabilirsiniz.

Kısa Dönem Araç Kiralama Dezavantajları Nelerdir?

Günlük, haftalık veya aylık olarak araç kiralama size çeşitli avantajlar sağlar. Maliyet ve zaman olarak sizlere fayda sağlarken kısa dönem araç kiralamanın birçok dezavantajı da bulunmaktadır. Bunlar şu şekilde sıralanabilir:  

  • Kısa dönemli araç kiralama hizmeti, ihtiyaçlarınızı karşılar fakat maliyet açısından uzun dönem araç kiralama daha avantajlıdır. Uzun dönem araç kiralama ile 12 ay ile 48 aylık süre arasında araç kiralayabilirsiniz. Uzun dönem kiralamanın günlük maliyeti kısa dönem kiralamalara göre daha düşüktür.
  • Kendi aracınızın bakımlarını yaptırmak veya vergilerini ödemek yerine kısa dönemlik araç kiralamak dezavantajlı olabilir. Belirli bir süre araç kiralamak için belirli bir ücret ödersiniz fakat aracınızın trafiğe çıkması için bakımlarını yaptırdığınızda uzun süre kullanabilirsiniz. Bu da uzun dönem araç kiralama sürecinin sizin için çok daha avantajlı olacağının bir göstergesidir.

İhtiyaçlarınızı ve isteklerinizi belirleyerek kısa dönem araç kiralama yapabilirsiniz. Kısa dönem araç kiralamanın avantajları ve dezavantajlarını sizler ile paylaştık. Kısa ve uzun dönemli araç kiralama hizmetini Borlease güvencesiyle alabilirsiniz.