Sinema Tarihinin İkonik Arabaları

  • 17 Ocak 2019

Sinema Tarihinin İkonik Arabaları

Sinema Tarihinin İkonik Arabaları

Film yıldızı denildiğinde aklımıza ilk gelen filmin aktörleri veya aktrisleridir. Ancak bunun yanı sıra bazı arabalar da konu olduğu filmlerde en az başrol oyuncuları kadar dikkat çekmeyi başarmıştır; hatta bazı filmlerde başrol bile oynamıştır. Bunun yanı sıra arabaların başrol oynadıkları filmlerde araba figürü o kadar güçlü anlatılmıştır ki, o araçlar sinema tarihinde kendilerine kültürel miras olarak yer bulmuşlardır. İşte karşınızda sinema tarihinin ikonik arabaları:

 

Playmouth Fury

Sinema tarihinin en ikonik arabaları denince akla ilk gelen araçlardan biri “Christine” filminde karşımıza çıkmaktadır. 1983 yılında çekilen filmde “Christine” isimli araç, sahibinin karakterini etkileyerek değişmesini sağlamıştır. Bu da arabayı filmin başrollerinden biri haline getirmiştir.

 

Yarış Arabaları

Sinema tarihinde araba denince ilk akla gelen filmlerden biri “Hızlı ve Öfkeli” dir. Film boyunca yüzlerce araba karşımıza çıkmaktadır ve her biri sinema tarihine adını altın harflerle yazdırmayı başarmıştır.

 

Mystery Machine

Scooby Doo hayatımıza ilk defa 1969 yılında çizgi film olarak girdi. Sonrasında beyaz perdede de karşımıza çıkan Scooby Doo, çizgi filmine de konu olan mini karavan ile atıldığı maceralar ile dikkat çekmeyi başarmıştır.

DeLorean DMC-12

1980’li yıllarının en önemli film serilerinden biri olan “Geleceğe Dönüş” filmi DeLorean DMC-12 olmadan düşünülemez. Film boyunca filmin başrol oyuncuları ile zamanda yolculuk yapan araba tasarım bakımından zamanının en ilgi çekici arabalarından biri kabul edilmektedir.

1959 Cadillac Ecto-1

“Hayalet Avcıları” filmi ile dikkatleri üzerine çeken minibüs, hayalet avcılığı yapan ekibi ile birlikte New York sokaklarında doğaüstü güçlerle savaştı.

Mutt Cutts Van

Sinema tarihinin en farklı ve ilgi çekici arabalarından biri hiç şüphesiz ki “Salak ile Avanak” filminde karşımıza çıkmıştır. Başrollerini Jim Carrey ve Jeff Daniels’ın oynadığı komedi filminde kahramanların kullandığı araç, köpek şeklindeki tasarımı ile en az filmin konusu kadar dikkat çekmektedir.

Batmobile

Batmobile da diğer arabalar gibi her yeni filmde kendini yenilemiş ve daha fazla geliştirilmiş bir araçtır. 2008 yılında Christian Bale’in başrolünü oynadığı Batman filmindeki Batmobile ilk filmine göre çok fazla değişim geçirmiş ve sahip olduğu teknoloji ile kendine hayran bırakmış bir araçtır.

Biz Borlease Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakısa dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama, uzun dönem filo kiralama, kısa dönem filo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Bu nedenle Otomobil devlerinin teknoloji adına attıkları her adımı yakından takip ettiğimiz gibi sinema dünyasının da ikonik araçlarını önemsiyoruz. Çünkü otomotiv dünyasına yön vermeseler bile birçok otomotiv devine ilham kaynağı oldular. Hem sizin güvenliğiniz ve konforunuz için hem de çevre güvenliği için otomobil dünyası ile ilgili çıkan bütün haberlerin takipçisi olmaya devam edeceğiz.