Yeni Nesil Yüksek Çözünürlüklü Far Sistemleri

  • 22 Kasım 2018

Yeni Nesil Yüksek Çözünürlüklü Far Sistemleri

Yeni Nesil Yüksek Çözünürlüklü Far Sistemleri

Far sistemleri bir aracın hiç kuşkusuz en önemli sistemlerinden biridir. Sürücüler de hem kendi güvenlikleri için hem de diğer sürücü ve yayalar için far sistemlerine yatırım yaparak para harcamaktan çekinmiyorlar. Bu nedenle önde gelen sektörlerinden biri haline gelen far teknolojisi konusunda otomotiv sektörünün dev isimleri yatırım yapmaktan ve konu ile ilgili gelişmeleri yakından takip etmekten kaçınmıyorlar. Otomotiv sektörünün lider firmalarından biri kabul edilen Almanya menşeili ünlü bir otomotiv firması ise son zamanlarda geliştirdiği far teknolojisi ile sektöre farklı bir yenilik getirdi. Geliştirdiği bu sistemin adı da “Digital Light HD” sistemidir.

Digital Light HD sistemini ortaya çıkaran girişimcilerine göre, araç farlarının geleceği yüksek çözünürlükteki uzun farlarda yatmaktadır. Devrim niteliğindeki bu far teknolojisi maksimum performans ile parlıyor ve yayalarla iletişim kurarak sürücüye destek olma konusunda öncülük sağlıyor.

Alman Otomotiv Devi’nin ürettiği yeni yüksek çözünürlüklü far teknolojisi 1 milyondan fazla mikro ayna ile çalışmaktadır, buda araç başına toplamda 2 milyondan fazla mikro ayna demektir. Buna ek olarak, dinamik ışık fonksiyonları için gerekli olan akıllı kontrol sistemi Alman Devi'nin kendisi tarafından geliştirildi. Geliştirilen bu dinamizm ve hassasiyet, çevre koşullarına mükemmel bir şekilde ayak uyduran, ideal ve yüksek çözünürlüklü ışık dağılımı sağlama konusunda sınırsız imkân vermektedir. Kamera ve radar gibi sensörler diğer yol kullanıcılarını algılamaktadır. Akabinde iyi donanımlı bilgisayarlar, dijital kartların yanı sıra algılanan verilerin de milisaniyeler içinde değerlendirilmesine olanak sağlamaktadır. Bu sayede geliştirilen sistem, farlara ışık dağılımı konusunda her duruma adapte olabilmesi için komut vermektedir. Bütün bunlar ek güvenlik önlemlerinin yanı sıra, diğer sürücülerin ve yayaların gözlerinin kamaşmasını engelleyerek en uygun görüşün elde edilmesini sağlar.

Alman Devi “Digital Light” teknolojisi ile sadece ideal ışık dağılımını sağlamakla kalmak istemiyor. Aynı zamanda sürücüyü dar yollarda yolculuk etmek gibi zorlu süreçlerde de desteklemek ve sürücüye yol göstermek de istiyor. Bu sayede zorlu koşullarda bile güvenli sürüşe imkân sağlanacaktır.

Bunlara ek olarak, geliştirilen bu teknoloji sayesinde yol üzerinde eksik olan yol işaretlerinin de yerini almak için ışık yansıtmak mümkün olacaktır. Ayrıca dijital ışık sistemi sayesinde yola yön okları ve işaretler de yansıtılabilecek ve bu sistem ile gelecekte sürücüler diğer sürücülerle ve yayalarla iletişime geçebilecekler. Diğer bir deyişle yeni nesil araç farları insanlarla konuşabilecekler.

Bu teknoloji sayesinde yayalar için yola çeşitli semboller ve yaya yolları yansıtılabilecek. Bu da dijital ışık teknolojisinin trafik güvenliği açısından önemli katkılar sağlaması anlamına gelmektedir. Aynı zamanda otonom sürüş teknolojisinin de önemli bir parçasını oluşturması planlanmaktadır.

Bu teknoloji bir demo araçta uygulanmaya başlandı ve buda teknolojinin yakın gelecekte daha ulaşılabilir olması anlamına gelmektedir.

Biz Grup Şirketler olarak, sizlere uzun dönem araç kiralamakurumsal araç kiralamafilo kiralama ve bireysel araç kiralama konusunda en iyi hizmeti vermeyi amaçlıyoruz. Hangi aracı kullanırsanız kullanın güvenli sürüş hem sizin hem de çevrenizdeki yayaların ve diğer sürücülerin sağlığı açısından en önemli unsurdur.