Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

  • 12 Ocak 2022

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

 

Araç kiralama hizmeti, kullanıcıların ihtiyaçları doğrultusunda uygun araçları belirli dönemlerde kiralamalarını sağlar. Araç kiralama sektörü, ülkemizde gelişmeye başlayan sektörlerdendir. Ülkemizde araç almanın zorluğu ve vergilerin artması, insanların araç kiralamayı tercih etme nedenleri arasındadır. Araç kiralama bireysel olarak veya kurumsal olarak yapılabilir. İş seyahatlerinizde, tatillerinizde veya farklı etkinliklerinizde dilediğiniz aracı kiralayablirsiniz. Mobilite hizmetlerin kullanımı, web sitelerinin gelişmesi ve kolay kiralama imkânları sayesinde araç kiralama firmaları arasında rekabet artarken bu yazımızda; araç kiralamanın avantajları nelerdir ve neden araç kiralamayı tercih etmelisiniz konularını ele alacağız.  

Neden Araç Kiralama?

Araç kiralama hizmetinden kısa dönemde ve uzun dönemde faydalanılabilir. Filo kiralama hizmetinden şirketiniz adına veya bireysel olarak araç kiralayabilirsiniz. Peki, neden araç kiralama daha çok tercih edilmektedir?

Genellikle firmalar, satış, lojistik ve pazarlama departmanlarında çalışanları için tercih ederler. Araçların satın alma maliyetleri, bakım giderleri gibi masraflar şirket bütçesini zorlayan masraflardandır. Bireysel açıdan baktığımızda, sahip olduğunuz araçlarla uzun yola çıkmak istediğinizde bakımlarını yaptırmanız gerekir, aracınız yetersiz olabilir. 

Kurumsal kiralama hizmetinden faydalanan firmalar, kiralama bedellerini gider olarak gösterebildikleri için satın almak yerine kiralamak daha cazip hale gelir. Bunlara ek olarak MTV (motorlu taşıtlar vergisi), araç bakım masrafı, sigorta ve kasko giderleri, kiralama firması tarafından karşılanır. 

Firmalar ve bireyler ihtiyaç duyduğu farklı araçları uzun ve kısa dönemde kiralayabilirler. Hafta sonu tatiliniz için aracınızın yetersiz olduğunu düşünüyorsanız daha geniş bir araç kiralayabilir, şirket çalışanlarınız için yakıt tüketimi daha az olan araç modellerini tercih edebilirsiniz. Kiralama öncesinde geniş araç yelpazesinden araç seçimi yapabilmeniz araç kiralamayı avantajlı hale getirir. 

Araç Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç kiralama rahatlığı, sunduğu olanaklar ve avantajlar, araç kiralama sektörünün gelişmesini sağlamaktadır. Zaman maliyeti ve finansal açıdan araç kiralamanın avantajlarını şu şekilde ele alabiliriz:

  • Şirket çalışanlarının ve bireylerin toplu taşıma zahmetinden ve maliyetinden kurtulmalarını sağlar. 
  • Ülkemizde araçların maliyeti oldukça yüksek. Sıfır araçlarda ödenen vergiler ve araç maliyetleri firmaların bütçelerini önemli ölçüde yoruyor. Bunun yerine çalışanların kullanacağı araçları uzun dönemde kiralamak, finansal açıdan firmalara çeşitli avantajlar sunar. 
  • Farklı araç sınıflarının, marka ve modellerin bulunması araç seçimini kolaylaştırır. 
  • Kiralamak istediğiniz araçların yakıt türünü, vites türünü, sınıfını, marka ve modelini kendiniz belirleyebilirsiniz. 
  • Kiralama hizmetini tercih ettiğinizde, periyodik bakımları, lastik değişimi, hasar ve kaza anında yol yardım ve muadil araç hizmetlerinden faydalanabilirsiniz. 
  • Firmanız veya kendiniz için araç satın aldığınızda kullanım sonrasında ikinci el piyasasındaki değerinin düşmesi, eskime payının olması gibi sorunlarla uğraşmazsınız. 
  • Araç kiralamanın avantajları oldukça fazladır. Zaman, maliyet tasarrufu sağlarken daha verimli ve etkili çalışmanızı sağlar. 

Araç Kiralama Ücretleri Nelerdir?

Uzun dönem araç kiralamalarda aylık ödemeler oldukça uygundur ve şirketler de gider olarak gösterilebilir. Aynı zamanda araç satın alırken ödemeniz gereken vergiyi kiralama sürecinde ödemezsiniz. Araç kiralama ücretleri, araç sınıflarına, vites ve yakıt türü, kiralama süresine göre değişiklik göstermektedir. 

 

Kiralamak istediğiniz aracı veya araçları 12 aydan 48 aya varan sürelerde uzun dönem kiralama yaptığınızda günlük kiralama maliyeti düşecektir. Bununla birlikte dönemsel olarak ve farklı araç sınıflarına yönelik indirimler ve kampanyalar yapılmaktadır. Borlease ile araç kiralamak istediğiniz araçlar için bizimle iletişime geçebilrisiniz.

Araç kiralama avantajlarından faydalanmak, zaman ve maliyetten tasarruf etmek için hizmetlerimizden faydalanabilirsiniz. Borlease filo kiralama firması olarak müşteri memnuniyetini %100 artırmak amacıyla hizmet vermekteyiz.