Aracınızı Satarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

  • 20 Şubat 2018

Aracınızı Satarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aracınızı Satarken Nelere Dikkat Etmelisiniz?

Aracınızı Yıkatın

Öncelikle aracınızı satmaya karar verdiğinizde, elden çıkarmak istediğiniz aracın görüntüsüne ve temizliğine önem vermeniz gerekmektedir. İyi görünümlü ve temiz bir araç her zaman için alıcıların kararını pozitif yönde etkileyecektir. Bu aşamada, aracınızın sadece dışının temizlenmesinin yeterli olacağını düşünmeyin, aracınızın içini de detaylıca temizlemeyi ihmal etmeyin. Aracınızın hem ön hem arka koltuklarını, kapılarını, kapıların raflarını, bagajınızı dip bucak iyice silin, süpürün. Unutmayın ki, alıcı kişiler arabanızı detaylıca incelemek isteyeceklerdir. Özellikle aracınızda sigara içtiyseniz-içirdiyseniz, aracınızı kötü kokulardan arındırmanızı tavsiye ederiz. Eğer aracınıza sinmiş bir sigara kokusu varsa, arabanızı bu konuda tecrübeli bir firmaya götürebilirsiniz.

Piyasa Araştırması Yapın

Yukarıda da belirttiğimiz gibi satış ilanına koyacağınız resimde aracınız temiz ve bakımlı görünmesi, size avantaj sağlayacaktır. Aracınızı satarken, mutlaka yapmanız gereken başka bir konu da aracınızın ederini belirlemektir. Aracınızın ederini belirlerken mutlaka piyasa araştırması yapın. Piyasa araştırması yaparken, arabanızı aracınıza en yakın km, yaş ve özelliklere sahip arabalarla karşılaştırmaya özen gösterin. Doğru fiyat belirlemek için, doğru bir karşılaştırma yapmak büyük önem taşımaktadır. Sizin aracınızla model, yaş ve km bakımından aynı olan bir aracın ekstra donanıma sahip olması durumunda, aracın satılabileceği fiyat her zaman için daha yüksek olacaktır. Böyle bir durumda, aracınızın değerini ekstra donanıma sahip bir araba ile aynı belirlemek, sizin açınızdan dezavantajlı bir durum oluşturabilir.

Telefonunuz Çalmaya Başladı

İçi, dışı detaylı temizlenmiş arabanızı, resimden beğenen alıcılar sizi aramaya başladığı zaman, yapacağınız görüşmeler satış döneminde zaman kaybı yaşamamak adına önem taşımaktadır. Bu konuşmalarda, detaylı sorular sorup, karşı tarafı da doğru aydınlatarak alıcının ciddiyetini bu telefon konuşmalarından anlayabilirsiniz. Telefonda doğru bir konuşma yapmak, alıcıları elemenize yardımcı olacak ve aranızda bir alışveriş olamayacak kişilerle yüz yüze görüşüp, boşuna vakit kaybetmenizi önleyecektir.

Alıcıyla Randevu

Pek çok yerde okuyacağınız gibi, bizim de tavsiyemiz alıcı ile görüşmeye yalnız gitmemeniz yönündedir. Sizinle gelecek kişinin, arabalardan anlaması ve araç alım-satım işlerine hakim olması, size büyük avantaj sağlayabilir. Alıcıyla buluşmak için de tavsiyemiz, halka açık bir alanda buluşmanız yönünde olacaktır. Alıcıların büyük çoğunluğu, aracınızla test sürüşü yapmak isteyecektir. Bu konuda da tedbirli olmanızı tavsiye edebiliriz. Örnek olarak, test sürüşü yapılırken arabada siz ve yakınınız olması gerektiğini, test sürüşü yapılan yerin merkezde ve halka açık bir alanda olmasını verebiliriz.

Tüm Belgeleriniz Eksiksiz Olsun

Aracınızı satmaya karar verdiğinizde, öncelikle aracınızın tüm belgelerinin eksiksiz olmasına özen gösterin. Aracınızın trafik cezası, vergi borcu olup olmadığını kontrol edin. Ödenmemiş borçlar, alıcının gözünde sizi itibarsız bir duruma düşürerek, size karşı olan güvenini sarsarak, alım işleminin iptaline bile neden olabilir. Bu sebeple, alıcı tarafa aracınızın borçsuz ve tüm belgelerinizin eksiksiz olduğu yönünde kanıtlar göstermenizi tavsiye ederiz.