Filo için Tavsiyeler ve Profesyonel Çözümler!

  • 21 Ocak 2022

Filo için Tavsiyeler ve Profesyonel Çözümler!

Filo için Tavsiyeler ve Profesyonel Çözümler!

Şirketler ihtiyacı olan araçları satın almak yerine kiralamayı tercih etmektedirler. Filo kiralama, araçların uzun sürelerde aylık taksitlendirmeler ile kiralama hizmetidir. Finansal açıdan ve operasyonel işlemler açısından filo kiralama firmalar için oldukça avantajlıdır. İşletmelerin satış, lojistik, pazarlama gibi departmanlarda çalışanların araç ihtiyacı filo kiralama hizmeti veren firmalar tarafından karşılanabilir. İş, zaman ve finansman yükünü hafifletmek isteyen firmalar filo kiralamayı tercih eder.  Bu yazımızda filo için tavsiyeler ve profesyonel çözümler ile filo hakkında detaylı bilgileri ele alacağız. 

Filo Kiralama Hakkında Bilinmesi Gerekenler!

Firmalar ve işletmeler, ihtiyaçlarına yönelik araçları uzun dönem kiralayabilirler. Filo kiralama hizmeti veren kurumlar bünyesindeki araçları uzun dönemli olarak kiralar. Şirketlerin ihtiyaçlarına göre araçların sınıfı, markası, modeli, yakıt türü belirlenir ve oldukça avantajlıdır. Filo için tavsiyeler bölümüne geçmeden önce filo kiralama hakkında bilinmesi gerekenler şu şekildedir:

  • Filo kiralama içerisinde 12 aydan 48 aya varan sürelerde uzun dönem kiralama yapabilirsiniz. Şirketinizin araç satın alma bütçesini hafifleterek aylık ödemelerinizi düşürebilirsiniz.  
  • Satın alma maliyeti, araçların kullanımıyla ilgili yatırım riski, ikinci el değerinin kaybı gibi risklerden kurtulabilirsiniz.
  • Filo kiralama denildiği zaman çoğul araç kiralama olarak bilinse de tek bir araca ihtiyacınız varsa bile kiralama yapabilirsiniz. 
  • Filo kiralama ile kiraladığınız araçların kira maliyetlerini gider olarak gösterebilir, bu sayede vergi yönetimi yapabilir, şirket bütçenizi hafifletebilirsiniz.
  • Filo kiralama firması ile çalıştığınızda onarım, bakım, plaka tescili, kasko, lastik değişim, vergi ve sigorta işlemlerine vakit harcamazsınız. Araçların masrafları ve bakımları uzun vadede bütçenizi yoracağı için filo kiralamayı tercih edebilirsiniz. 
  • Uzun vade ve toplu araç kiralama olarak bilinen filo kiralama hizmetini tercih ettiğinizde, farklı araç sınıfları arasında seçim yapabilir, kiralama süresince sözleşmenize göre araç değişikliği yapabilirsiniz. 

Filo Kiralama için Tavsiyeler!

Araç kiralama hizmetinden bireysel ve kurumsal olarak faydalanabilirsiniz. Geniş araç filosuna sahip olan filo kiralama şirketlerinden ihtiyacınız olan araçları belirli dönemler için temin edebilirsiniz. Filo kiralama için tavsiyeler şu şekildedir:

  • Kiralamak istediğiniz araçları ne sürede ve hangi amaçla kullanacağınıza karar verin. Kullanım amacına göre kiralamak istediğiniz araçlar, ticari, binek, SUV sınıfı mı olmalı, hangi çalışanlarınız kullanacak, belirlemelisiniz.
  • Kiraladığınız araçların periyodik bakımları, yıllık ödemeleri gibi operasyonel süreçlerin filo kiralama firması tarafından yapılacağından emin olun.
  • Kiralamak istediğiniz firma tarafındaki ek hizmetleri ve giderlerin ödeme planında yer alması gerekir. Filonuzun profesyonel olarak yönetilmesi gerekir. 
  • Araçların yakıt tüketimi, araç tüketimi, takiplerin filo yönetimi, filo kirama firması tarafından gerçekleşmelidir. Kiralama sürecinde ve sonrasında zamanınızdan ve maliyetlerinizden tasarruf edebilmeniz gerekir.  

Filo için Profesyonel Çözümler

Filo kiralama hizmetinden faydalanmak istediğinizde Borlease, mobilite hizmetleri ile müşteri memnuniyetini en üstte tutmayı hedeflemektedir. Borlease filo için profesyonel çözümler ile sizlerle. Kısa dönem araç kiralama hizmeti içerisinde 110 ülkede, 2100’ü aşkın şubesiyle SIXT rent a car üzerinden kiralama yapabilirsiniz.

Özmal araç yönetimi (CFM), kiralama sonrasındaki operasyonel süreçlerin profesyonel ekibimiz tarafından gerçekleşmesini sağlar.

Filo Yönetim Programı (Filom), kurulum gerektirmeden, finansal ve operasyonel süreçleri kolaylıkla yönetebilmenizi sağlamaktadır.

Kiraladığınız araçları daha güvenli, ekonomik ve verimli hale gelmesi için araçlarınıza monte edebileceğiniz “Telematics” cihazlarını alternatif olarak sunmaktayız ve kolaylıkla araçları takip edebilmenizi sağlıyoruz. 

Borlease Implant hizmeti kapsamında, insan kaynakları ve bordro süreçleriyle uğraşmadan optimize bir şekilde uzman ekimizle maliyet yönetimini yapabilirsiniz.

Yakıt fiyatlarının artması riskini en aza indirmek için harcamalarınızı en az seviyede tutmayı amaçlayan yakıt yönetimi hizmetimiz ile yakıt giderlerinizi kontrol altında tutabilirsiniz. 

Borlease kurumsal filo kiralama hizmeti, maliyet ve zaman tasarrufu yapmanızı sağlar. Borlease, profesyonel ekibi ve çözümleri ile sizlerin memnuniyetine önem vermektedir. Şirket bütçenizi yormadan kolayca filo yönetimi yapabilmenize olanak tanımaktayız. Filo için tavsiyeler içeriğimiz ile sizlere çözümlerimizi daha iyi anlatmaya çalıştık. Hizmetlerimiz hakkında daha fazla bilgi almak için sitemizi inceleyebilir ve tekliflerimizi değerlendirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.