Kuma Saplanan Aracı Kurtarmanın Yolları Nedir?

  • 25 Eylül 2018

Kuma Saplanan Aracı Kurtarmanın Yolları Nedir?

Kuma Saplanan Aracı Kurtarmanın Yolları Nedir?

Eğer aracınızı kumlu bir arazide sürüyorsanız, kum sizin en büyük düşmanınız olabilir. Aracınıza tahmininizden daha fazla zarar verebilir ve aracınızın lastiklerini bir kapan gibi sıkıştırıp kuma batmasına sebep olabilir. Kuma batmış bir aracı kurtarmak çok zordur ve dikkat edilmesi gereken bazı noktalar vardır. Aşağıda dikkat edilmesi gerekenleri adım adım sizler için sıraladık.

Lastikleri Kurtarın !

Aracınızın kuma saplandığını fark ettiğiniz an paniğe kapılmayın ve sakın gaza basmayın. Gaza bastığınız takdirde lastikler kumun daha çok kazınmasına sebep olacağından daha fazla kuma saplanmasına yol açacaktır. Bu durumda aracınızı kurtarmak daha da zorlaşacaktır. Bu nedenle ilk yapmanız gereken tekerlekleri kazarak çıkarmaktır. Kazma işini kolaylıkla yapabilmeniz için kürek kullanmanızı tavsiye ederiz. Hatta oyuncak kum küreklerini kullanmanız size daha büyük kolaylık sağlayarak işinizi hızlandırır. Eğer aracınızı geri geri sürecekseniz, arka lastikleri kazarak kumdan çıkarın. Eğer aracınızı ileriye doğru sürecekseniz, ilk olarak ön lastikleri kumdan çıkarmanız size daha büyük avantaj sağlayacaktır. Ayrıca gitmek istediğiniz yöne uygun olarak aracınıza yol açmanız daha rahat çıkmanızı sağlayacaktır.

Öneri İçerik: Araç Lastik Ömrü

Kumu Islatın !

Kumdan kazarak çıkardıktan sonra, lastiklerinizin çevresini ıslatmak kumun sertleşmesine neden olur. Sertleşen kum aracın daha rahat kurtulmasına yardımcı olan en büyük etmenlerden biridir. Çünkü bu sayede aracınız için daha kolay ve daha sağlam bir yol yaratabilirsiniz.

Çekiş Gücü Sağlamak İçin Kendinize Yol Yaratın !

Bir sonraki adımda ise çekiş gücü sağlamak için bir kalas veya uygun bir tahta parçası kullanabileceğiniz gibi aracınızın paspaslarını da kullanabilirsiniz. Ancak paspasları kullanırken ters yüzünü kullanmaya dikkat edin ve paspasın ucunu lastiğe değecek şekilde yerleştirin.

Aracınızı Kurtarmak İçin Gaza Basın !

Lastikleri kazarak kumdan çıkarıp, aracınız için yol açtıktan sonra gaza basabilirsiniz. Eğer yukarıda bahsedilen adımları doğru bir şekilde yerine getirdiyseniz aracınız kumdan kurtulacaktır.

Sonuç ne olursa olsun mutlaka en sonunda profesyonel bir yardım almaktan çekinmeyin. Yukarıda belirtilen tüm adımları eksiksiz uygulamanıza rağmen aracınızı kumdan çıkaramadıysanız, mutlaka çekici çağırarak aracınızı çektirin. Aksi takdirde aracınızı kurtarmak adına hırpalayarak araca daha fazla zarar verebilirsiniz. Eğer aracınız kumdan kurtulmuş ise, mutlaka profesyonel bir servise götürmeniz gerekir. Çünkü kum aracınızın alt kısmına, tekerleklerine ve değdiği herhangi bir bölüme çok ciddi zararlar vermiş olabilir ve bunu araca dışarıdan bakmakla anlamamız mümkün değildir. Bu tür durumlarda çok geniş çaplı bir muayene yapılmalıdır.

Öneri İçerik: Aracımız Kara Saplandığında Ne Yapmalıyız?

Biz ise Borlease olarak müşterilerimize her alanda en iyi hizmeti sağlamaya çalıştığımız gibi bu alanda da en iyi hizmeti vermek için çalışıyoruz. Bütün uzun dönem araç kiralama hizmetlerinde hem bireysel filo kiralamalarda hem de kurumsal filo kiralamalarda, çekici hizmeti ve muayene hizmetini sizin için sağlıyoruz. Ayrıca tüm süreci usulüne uygun bir şekilde sizin adınıza takip edip, zamandan tasarruf yapmanızı sağlıyoruz.  Nasıl bir sorunla karşılaşmış olursanız olun tüm imkanlarımızla sizin yanınızdayız!