Operasyonel Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

  • 6 Ocak 2022

Operasyonel Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Operasyonel Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç kiralamak bireyler ve kurumlar açısından kullanılan bir yöntemdir. Araçları satın almak yerine kiralama opsiyonunu bireysel kullanıcılar ve şirketler tercih etmektedirler. Kısa ve uzun vadede araç kiralamak oldukça avantajlıdır. Şirketler açısından baktığımızda çalışanların kullanacakları araçları satın almadan gerekli gördüklerinde kolayca temin edebilirler. Filo kiralama firmaları, şirketlerin talep ettiği farklı sınıflardaki araçları kiralarlar. Borlease Otomotiv olarak operasyonel kiralamanın avantajları nelerdir, operasyonel kiralama ve bireysel kiralama arasındaki farklar nelerdir, konuları hakkında çeşitli bilgiler sunacağız.

Operasyonel Kiralama Nedir?

Filo kiralama firmaları, şirketlerin ihtiyacı olan araçları onlara kiralar. Şirketinizin filo yönetimini profesyonel bir filo kiralama şirketine devretmek oldukça avantajlıdır. Operasyonel kiralama ile şirketler araç almak için bütçe ayırmak zorunda kalmazlar. Pazarlama, satış, lojistik gibi departmanlarda çalışanlar için araçlar filo firmalarından kiralanabilir. Bu sayede nakit yönetiminin kolayca yapılabilmesine, sigorta, kasko, bakım, onarım gibi işletim maliyetlerinin kiralama firmasına devredilmesini olanak sağlanmış olur. Operasyonel kiralama, uzun dönemde ve ihtiyaç durumlarında rahatlıkla kullanılabilir.

Firmalar neden operasyonel kiralama hizmetini kullanır? Bunun sebeplerinden birisi de şirketler, çalışanlarının ulaşımlarını kolaylaştırmak için fazla sayıda araç ihtiyacını karşılamak açısından araç satın almayı tercih ederse yüksek bütçe ayırmak zorunda kalır ancak araç kiralama ile bu durum, daha düşük bir maliyet ile çözümlenebilir. Araç fiyatlarının ve bakım maliyetlerinin artması firmaları zor durumda bırakabilir. Filo kiralayarak satın alma maliyetlerinden kaçınabilir ve kiralama ücretlerini gider olarak da gösterebilirler. 

Operasyonel Kiralamanın Avantajları Nelerdir?

Araç kiralama, satın almaya göre daha avantajlıdır. Buna ek olarak operasyonel kiralamanın avantajları da aşağıdaki gibidir:

  • Öz sermaye yatırımı ve araç satın alım finansmanı yapmak zorunda kalmazsınız. Operasyonel kiralama yaparak araç satın alımına ayırdığınız sermayeyi işletmenizi büyütmek ve daha verimli süreçler için ayırabilirsiniz. 
  • Kiralama sürecinde harcamaları gider olarak gösterebilirsiniz. Bu sayede işletmenizin bütçesini rahatlatabilir, vergi yönetimi yapabilirsiniz.
  • Operasyonel kiralama hizmeti için ödeyeceğiniz tutar kiralama sırasında belli olur. Filo kiralamalarda araçların günlük maliyetleri oldukça düşük olur. Aylık sabit ödemeler sayesinde, gider kalemlerinizi kolayca yönetebilirsiniz. 
  • Kiralama sürecinde, tedarik, teslimat ve iade süreçleri profesyonel ekipler tarafından yönetilir. 
  • Kullanılan araçların bakımları, lastik değişimi gibi periyodik hizmetlere ülke genelindeki servis ve bayi ağı üzerinden kolayca ulaşabilirsiniz.
  • Kiraladığınız araçların motorlu taşıtlar vergisi (MTV), sigorta poliçe ödemelerini filo kiralama firması karşılar.
  • Kullandığınız araçları dilediğiniz zaman değiştirebilirsiniz. Araçların eskimesinden etkilenmez, ikinci el satışı gibi işlemlerle uğraşmazsınız. 
  • Operasyonel kiralama, işgücü ve zamandan tasarruf etmenizi sağlamaktadır. 

Operasyonel Kiralama ve Bireysel Kiralama Arasındaki Farklar!

Araç kiralama sektörü günümüzde gelişmeye devam ediyor. Bireyler tatil, iş seyahati, gezi için araç kiralayabiliyorlar. Kurumlar ise maliyetlerden ve masraflardan kurtulmak için filo kiralayarak çalışanları için araçları kiralayabiliyorlar. Operasyonel kiralama ve bireysel kiralama arasındaki farklar ise şu şekildedir: 

  • Araç kiralama firmaları geniş araç filosu sayesinde, bireysel ve kurumsal kullanıcıların taleplerini karşılarlar. Operasyonel ve bireysel kiralamanın avantajları benzerdir, zamandan ve işgücünden tasarruf sağlamaya yöneliktir. Operasyonel kiralama sürecinde uzun ve çok araç kiralandığı için aylık maliyetler daha düşüktür. 
  • Bireysel kiralama daha çok günlük, haftalık ve aylık olarak tercih edilir. Bireyler kiralama ile kendi ihtiyaçlarınıza ve isteklerine göre yeni araç satın almaya gerek kalmadan tüm ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Operasyonel kiralamada 12 aydan 48 aya varan süreler için tercih edilir. Firmalar çalışanlarının kullanacağı araçları filo kiralama şirketlerinden temin ederler ve bu süreçte bakım, vergi gibi giderlerden kurtulabilirler. Aynı zamanda firmalar operasyonel kiralama giderlerini gider olarak gösterebilirler. 
  • Operasyonel kiralama sayesinde sermayenizi daha iyi kontrol edebilir, daha verimli çalışmalar sağlayabilirsiniz. 

Borlease Otomotiv üzerinden kiraladığınız araçların bakım, onarım, plaka tescili, lastik değişim, vergi ve sigorta işlemleri Borlease tarafından yapılacaktır. Firmanıza uygun araçları kiralamak ve size özel tekliflerimizden faydalanmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.