Uzun Dönem Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir? Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

  • 19 Eylül 2018

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir? Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir? Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Araç kiralama hizmeti, seyahatlerde, gezilerde ve tatillerde en çok tercih edilen hizmetlerden biridir. Araç kiralayanlar, ulaşımlarını kolayca sağlarken ek masraflardan kurtulmuş olurlar. Araç satın almak yerine istenilen ve ihtiyaç duyulan farklı marka ve modeldeki araçlar kiralanabilir. Günlük, haftalık ve uzun dönem olarak araçlar kiralanabilir. Uzun dönem araç kiralama firmaları ise bireysel kullanıcılara da büyük avantajlar sağlar. Borlease ekibi olarak uzun dönem araç kiralamanın faydaları nelerdir, uzun dönem araç kiralamadan önce bilinmesi gerekenler nelerdir, yakından inceleyelim. 

Uzun Dönem Araç Kiralama Nedir?

İhtiyaç duyduğunuz veya kullanmak istediğiniz araçları araç kiralama firmalarından günlük, haftalık, aylık veya uzun dönem olarak kiralayabilirsiniz. Uzun dönem araç kiralama nedir; 12 aydan 48 aya kadar olan kiralama sürecine uzun dönem araç kiralama denir. Uzun dönem araç kiralama ile araç satın almaya gerek kalmadan kolaylıkla kiraladığınız aracı kullanabilirsiniz. Satın alma maliyetlerinin yanı sıra, aracın bakımları da Borlease’e ait olacaktır. 

Şirketiniz için bir araç kiralamak veya daha çok araç kiralamak isteyebilirsiniz. İhtiyaç ve isteklerinize göre farklı sınıf araçlardan araçlarınızı uzun dönemde kiraladığınızda maliyetleriniz daha da az olacaktır. Filo ve uzun dönem araç kiralama hizmeti sadece firmalar için faydalı gibi görünse de bireysel kullanıcılar da araçlarını uzun dönem kiralayabilirler.  

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Faydaları Nelerdir?

Kendi araçlarını kullanan araç sahipleri ve şirketler satın alımlarda yüksek bütçeler ayırırlar. Araçların bakımları ve eskime paylarını göz önünde bulundurduğumuzda bu durum büyük bir risktir. İhtiyaca yönelik araç seçimini yapabileceğiniz uzun dönem araç kiralamanın faydaları nelerdir. Uzun dönem araç kiralamanın faydaları şu şekildedir:

  • Bu sayede yeni bir araç almak zorunda kalmazsınız. 
  • Aracın maliyeti ve vergiler cebinizden çıkmamış olur.
  • Kredi çekerek araç almak durumunda kalmazsınız.
  • Araçların vergisi, kasko/sigorta giderleri kiralama şirketi tarafından karşılanır. 
  • Kiralama süreniz tarafınızdan belirlendiği için maliyetleri kolayca kontrol edebilirsiniz.
  • Uzun dönem araç kiralama ile, hasar onarımları, yol yardım, yedek araç hizmeti ve lastik değişimi gibi hizmetleri alırsınız. 
  • Uzun dönem araç kiralama, günlük ve haftalık araç kiralamaya göre daha fiyatlıdır. 
  • Kiraladığınız aracı kullanırken giderleri kiralama şirketi tarafından karşılanır, sadece kiralama ücreti ödersiniz.

Uzun Dönem Araç Kiralamadan Önce Bilmeniz Gerekenler!

Uzun dönem araç kiralamanın avantajlarından faydalanmadan önce dikkat etmeniz bazı hususlar bulunmaktadır. Uzun dönem araç kiralamadan önce bilmeniz gerekenler şu şekildedir:

İhtiyacınız ve isteğinize göre bir araç tipi seçmelisiniz. Boyutu, yakıtı, sınıfı ve motor gücüne göre bir araç belirledikten sonra marka ve modelleri inceleyebilirsiniz. Araca kaç kişinin bineceği ve yolculuk mesafeniz bu konuda önemlidir. Uzun yolculuklar için özellikle aracın yakıt tüketimine dikkat etmelisiniz. 

Uzun dönem araç kiralama yapmak istediğinizde araç tedarik edeceğiniz kurumu incelemeniz gerekir. Sonrasında mağduriyet yaşamamak, hizmetlerini öğrenmek için bu konu büyük önem taşımaktadır.

Kiralama sözleşmesini ve detaylarını incelemelisiniz. Herhangi bir sorunuz olduğunuzda konuyu araç kiralama hizmeti veren kuruma mutlaka iletmelisiniz. Sigorta ve kasko süreçlerini inceleyin, kiralama kapsamında ne hizmetler alacağınıza dikkat edin.

Uzun dönem araç kiralama fiyatları, aracın markası, modeli, kilometresi ve kiralama sürenize göre değişmektedir. Uzun dönem araç kiralama sizleri zamandan ve pek çok masraftan kurtaracaktır. 

 

Uzun Dönem Araç Kiralamanın Sağladığı Avantajlar

Araç satın alma prosedürü kişiler için olduğu kadar şirketler için de yorucu ve oyalayıcıdır. Bu nedenle zamandan tasarruf etmek isteyen şirketler araç kiralayarak tüm prosedürlerden tasarruf etmiş oluyorlar.

Özellikle büyük şirketler amaçlarına ve ihtiyaçlarına göre değişik model ve tarzda farklı araçlara aynı zamanda veya farklı periyodlarda ihtiyaç duymaktadırlar. Bu sebeple farklı model ve tarzda araçları satın almak yerine uzun dönem araç kiralayarak ihtiyaç duydukları araca daha ekonomik ve hızlı şekilde ulaşabiliyorlar.

Araçların vergilerini ve bakım periyodlarını takip etmek, araç kiralayan firmaya hem zaman bakımından hem de mali açıdan yük olmaktadır. Şirket çalışanları iş yoğunluğunun arasında vergilerin veya bakımların tarihini unutabilir veya karıştırabilirler. Araç kiralayan firmalar ise bunları düşünmek zorunda kalmazlar ve onların adına araçlarla ilgili her detayı takip eden bir firmanın olduğu bilirler.

İkinci el aracı satmak her zaman daha zor ve zahmetlidir. Ayrıca araçtaki değer kaybı nedeniyle istenilen fiyata satamamak gibi kaygılar oluşmaktadır. Araç kiralayan şirketler ise değer kaybından dolayı oluşacak zararları düşünmek zorunda kalmazlar.

Kaza durumunda veya aracın herhangi bir nedenden dolayı uzun süre kullanılamaması durumunda şirketler araçsız kalabilir ve bu durumda ulaşım ihtiyaçlarında aksaklıklar meydana gelebilir. Uzun dönem araç kiralamalarında ise araç kiralayan firma hizmet alan şirketin mağdur olmamasını esas aldığından dolayı ikame araç temininde bulunacaktır. Bu sayede araç kiralayan şirket mağdur olmadan, kesintisiz bir şekilde hizmet almaya devam edecektir.

Bir şirket için teknolojiyi takip etmek ve yeniliklere açık olmak her alanda önemlidir, çünkü kendini yenileyen ve yeniliklere açık olan bir şirket daha fazla prestij sahibi olur. Şirketlerin her yıl araç satıp yenisini alması mümkün değildir; ancak uzun dönem araç kiralama sistemi sayesinde belirli periyodlarda araçlarını değiştirerek her daim en son model araç sahibi olabilirler.

Araç satın alan kişi veya kurum sorusu veya sorunu olduğunda güvenebileceği bir yetkiliye veya servise ihtiyaç duyar. Uzun dönem araç kiralama hizmetinden faydalanan kurumlar herhangi bir soru veya sorun karşısında tek bir telefonla profesyonel kişilerden tavsiye alabilirler. Bu nedenle iyi bir servis aramak zorunda kalmazlar.

Son olarak araç kiralama masrafları gider olarak gösterilebilir. Kiralama faturaları da muhasebeleştirildikleri anda şirketin vergisinden ve KDV’sinden düşürülebilir. Bu da şirkete vergi indirimi sağlar.

Borlease kısa dönem araç kiralama hizmetiyle beraber 12 aydan 48 aya kadar faydalanabileceğiniz uzun dönem araç kiralama hizmeti vermektedir. Bakım, onarım, lastik değişimi, yedek araç, teknik destek hizmetleri ile müşteri memnuniyetini %100 artırmayı hedeflemekteyiz. İhtiyaçlarınız ve talepleriniz doğrultusunda en uygun araçları uzun dönem kiralamak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.