Yağmurlu Havada Güvenli ve Keyifli Bir Sürüş İçin 7 İpucu

  • 27 Eylül 2018

Yağmurlu Havada Güvenli ve Keyifli Bir Sürüş İçin 7 İpucu

Yağmurlu Havada Güvenli ve Keyifli Bir Sürüş İçin 7 İpucu

Bir sürücüyü yolda zorlayan en tehlikeli durumlardan biri de yağmurlu havada araç kullanmaktır. Yağmurla birlikte yollar kayganlaşır ve sürücünün görüş alanı azalır. Sürücünün trafikte yaptığı hatalarla yol ve zorlu hava şartları da birleştiğinde kaza kaçınılmaz bir hal alabilir. Bu nedenle bu yazımızda size yağmurlu havada güvenli ve keyifli bir sürüş için ipuçlarını sıralayacağız.

  1. Eğer kendinizi yağmurlu havada araç sürecek kadar rahat ve deneyimli hissetmiyorsanız yağmur dinene kadar bekleyin. Mecbur kalmadıkça yağmurlu havalarda yola çıkmamalısınız. Bu sayede kendi hayatınızı ve trafikteki diğer sürücülerin, yayaların ve hayvanların hayatını tehlikeye atmamış olursunuz.
  2. Aracınızı mutlaka zorlu kış şartlarına hazırlamalısınız. Farlarınızın, park lambalarınızın, fren lambalarınızın, ön ve arka cam sileceklerinizin kış şartlarında tam ve sağlıklı bir şekilde çalıştığından emin olun. Ayrıca mutlaka lastiklerinizi kontrol edin. Eskimiş lastikler kaygan zeminde yol tutuşu sağlamayacağı için çok daha kötü sonuçları olacaktır.
  3. Hızınızı mutlaka kontrol altında tutun. Belirlenmiş hız limitlerine uymanız güvenli bir sürüş için en önemli unsurdur. Aynı zamanda sert virajlarda ve tehlike uyarı işaretlerinin olduğu yollarda gerekirse belirlenen hız limitinin de altında aracınızı sürmeye gayret edin.
  4. Yağmurlu havalarda ve görüş alanınızın azaldığı hava koşullarında mutlaka farlarınızı yakın. Farlar sizin yolu daha iyi görmenizi sağladığı gibi diğer sürücülerin ve yayaların da sizi rahatça fark etmelerini sağlayacaktır.
  5. Sürüş mesafesine çok dikkat edin ve önünüzdeki araç ile belli bir mesafeyi korumaya dikkat edin. Yağmurlu havalarda aracınızı durdurmak çok zor olabilir. Frene bassanız dahi aracınız kaygan zeminden dolayı biraz daha yolda kayacağı için durmak daha zor olacaktır. Aynı zamanda yağmurlu havalarda ani fren yapmaktan kaçınmalısınız. Aracınızın hızını adım adım yavaşlatarak durmak ani fren yapmanızı engelleyecektir.
  6.  Su birikintilerinden geçerken çok dikkatli olun. Su birikintilerinden hızlıca geçmek aracınızın alt kısmındaki parçalara ve bölmelere zarar verebileceği gibi kaldırımda yürüyen yayalarında ıslanmasına neden olabilir.
  7. Yağmurlu hava aracınızın içindeki nemin artmasına neden olur. Aracınızı yağmurlu havalarda çalıştırdığınızda camlarının buhar olduğunu fark edersiniz. Buharlı cam görüş alanını kapatacağı için aracı sürmek mümkün olmayacaktır. Günümüzde birçok arabada camlardaki buharı önlemek için ısıtıcılar mevcut. Bu ısıtıcıları çalıştırarak camların buharlanması engellenebilir. Eğer camlardaki buhar nedeniyle yolu veya etrafınızı görmeniz mümkün değil ise, aracınızı kenara çekmenizi ve yolculuğunuza bir süre ara vermenizi tavsiye ederiz.

Eğer yeterli bir şekilde güvenlik önlemlerini sağlarsanız yağmurlu havada araba sürmek keyifli ve güvenlidir. Bu nedenle yeterli güvenlik önlemlerini alarak güvenli bir sürüş sağlamanız bizim için de çok önemli. Borlease şirketler grubu olarak deneyimli personellerimizle birlikte günlük araç kiralamakısa dönem araç kiralamauzun dönem araç kiralamabireysel filo kiralama ve kurumsal filo kiralama hizmetlerimizden faydalanan tüm müşterilerimizin araçlarının kış bakımını ve sürecinin takibini ücretsiz bir şekilde sağlıyoruz. Aynı şekilde güvenli bir sürüş ve yol tutuşu için de lastiklerinizi kış lastikleri ile değiştiriyoruz. Şunu unutmayın ki, aracınız için gerekli bakımı sağlamak güvenli sürüşün ilk adımıdır.